Hoe kom ik aan nieuwe klanten

Author profile picture
Adrine Bandari
July 4, 2023
min read

Het begrijpen van je doelgroep is een cruciale eerste stap bij het aantrekken van nieuwe klanten. Analyseer je huidige klantenbestand en identificeer de kenmerken en behoeften van je ideale klanten. Creëer vervolgens een gedetailleerd klantprofiel, zodat je gerichter kunt targeten en je marketing- en verkoopinspanningen kunt optimaliseren. We identificeren je huidige klantenbestand en creëren kenmerken die bepalend zijn voor de kans dat een prospect klant bij je gaat worden. Op basis van die kenmerken creëren we een lijst met kansrijke prospects vanuit alle bedrijven uit Nederland.

Wil je meer weten over effectieve acquisitiestrategieën en hoe je nieuwe klanten kunt aantrekken? Bezoek onze pagina met meer informatie over een look-a-like analyse en krijg waardevolle inzichten en tips.

Een sterke online aanwezigheid is tegenwoordig van onschatbare waarde voor het aantrekken van nieuwe klanten. Door het benutten van voorspellende modellen kan er extra kracht gegeven worden aan de online aanwezigheid van jouw bedrijf. Met behulp van historische gegevens en patronen kunnen deze modellen namelijk inschatten welke stappen een potentiële klant zal nemen voordat hij overgaat tot aankoop. Door te voorspellen welke uitingen en doelgroepen de hoogste kans hebben om succesvol te zijn, kun je als bedrijf investeringen concentreren op die gebieden die het meeste rendement opleveren. Dit helpt om verspilling van middelen te voorkomen en de ROI te maximaliseren.

Het creëren en leveren van waardevolle content is essentieel om de betrokkenheid van je publiek te vergroten en je online aanwezigheid te versterken. Een effectieve manier om dit te bereiken, is door gebruik te maken van ons Content Recommender model dat de samenhang tussen onderwerpen en lezers analyseert om te bepalen welke content het meest relevant is voor wie.

Bij Exsell begrijpen we het belang van data bij het aantrekken van nieuwe klanten. Gebruik de beschikbare data om inzichten te verkrijgen in het gedrag en de voorkeuren van je doelgroep. Pas je marketingstrategie aan en personaliseer je boodschap om de relevantie te vergroten en de kans op het aantrekken van nieuwe klanten te vergroten.

Het opbouwen van sterke relaties is essentieel voor het aantrekken van nieuwe klanten. Investeer in klantrelatiebeheer en bouw duurzame connecties op met je bestaande klanten. Door uitstekende service te bieden en waarde toe te voegen aan hun bedrijf, vergroot je de kans dat ze je aanbevelen aan anderen.

Een goede manier om de waarde van je klanten te verhogen is om allereerst de kenmerken van je huidige klantenbestand te achterhalen. Dit doen wij door middel van de RFM Lifecycle Segmenter. Het is een segmentatiemodel waarbij klanten worden onderverdeeld in groepen op basis van hun aankoopgedrag. We rangschikken klanten op basis van hun laatste orderdatum en orderfrequentie. De uitkomsten van het model biedt klantsegmenten met passende acties om klanten door te ontwikkelen en te behouden.  

Het meten van je marketing- en verkoopresultaten is van cruciaal belang om te bepalen welke strategieën werken en welke niet. Identificeer welke kanalen en campagnes de meeste leads en klanten opleveren en optimaliseer je strategieën op basis van deze inzichten.

7. Aan de slag met het aantrekken van nieuwe klanten

Met deze strategieën en tips ben je goed op weg om nieuwe klanten aan te trekken en je bedrijf te laten groeien. Door je doelgroep te begrijpen, je online aanwezigheid te optimaliseren, waardevolle content te creëren, data te gebruiken voor gepersonaliseerde marketing, sterke relaties op te bouwen en je resultaten te meten, kun je de concurrentie een stap voor blijven en blijvend succes behalen.

Wil je zien hoe Exsell jouw bedrijf kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten? Vraag dan vandaag nog een demo aan en ontdek de kracht van datagedreven marketing en sales.

Vraag demo aan

Author profile picture
Adrine Bandari
July 4, 2023
Schrijf je in op onze nieuwsbrief