Upsell & Cross-Sell

Haal meer rendement uit je huidige klanten

Welke klanten hebben een verhoogde kans om klant-af te worden? Met welke producten of aanbiedingen kunnen we ze converteren?

MacBook mockup
Analyseer je klanten met RFM analyse

Welke klanten zijn het meest waardevol?

Vraag je je af in welk stadium je klanten zich bevinden? Zijn ze loyaal of nieuw, en hoe vaak kopen ze? Geef ons je transactiegegevens, inclusief klantinformatie en omzet, en ontdek met ons RFM-dashboard je klantsegmenten, specifieke acties per segment, en waar groeikansen liggen.
Dashboard mockup
Dashboard mockup
Verhoog conversies met Next Best Offer (NBO)

Welke extra producten kan ik het beste aanbieden?

We analyseren de data en voorspellen welke producten relevant zijn om (extra) aan te bieden. Onze modellen zoeken naar nieuwe kansen. Zo ben je altijd een stap vooruit in de markt.
Optimaliseer beslissingen met Next Best Action (NBA)

Wat is de meest kansrijke volgende stap voor jouw klantinteractie?

Wat is de beste manier om een klant te converteren en welke actie voer je uit?
Dashboard mockup
Dashboard mockup
Stimuleer groei met Customer Lifetime Value (CLTV)

Welk product heeft de grootste kans op conversie?

Ontdek de ware waarde van je klanten met CLTV. Prioriteer relaties, personaliseer je marketing en investeer slim voor maximale groei en loyaliteit. Haal meer uit elke klantinteractie.
Maximaliseer je impact met Share of Wallet (SOW)

Welke benaderingswijze leidt tot de hoogste mate van betrokkenheid?

Ontdek met onze Share of Wallet (SOW)-analyse welke marketingstrategieën en -kanalen jou het meeste rendement opleveren. Door inzicht te krijgen in hoe jouw klanten hun budget over verschillende aanbieders verdelen, kun je gericht investeren in de gebieden met het grootste potentieel.
Dashboard mockup
FAQ

Alles over Upsell & Cross-Sell

Wat is het RFM model?
Het RFM (Recency, Frequency, Monetary) model helpt bedrijven te begrijpen welke klanten het meest waardevol zijn door te analyseren hoe recent een klant iets heeft gekocht (Recency), hoe vaak ze kopen (Frequency) en hoeveel ze uitgeven (Monetary). In de praktijk gebruiken bedrijven die RFM implementeren deze inzichten bijvoorbeeld om koopgedrag te analyseren en te identificeren welke nieuwe klanten recent zijn toegevoegd — deze klanten kunnen gestimuleerd worden tot herhaalaankopen. Het helpt ook te zien welke klanten een verkoopcyclus hebben overgeslagen, zodat ze snel een aanbieding kunnen ontvangen om te voorkomen dat ze verloren gaan.
Wat is het Next Best Offer (NBO) model?
Het Next Best Offer (NBO) model voorspelt welk product of dienst het beste als volgende aan een klant aangeboden kan worden, gebaseerd op hun eerdere aankopen en voorkeuren. Dit model helpt om aanbiedingen te personaliseren, waardoor de verkoop wordt verhoogd en de klanttevredenheid wordt verbeterd.
Wat is het Next Best Action (NBA) model?
Het Next Best Action (NBA) model is een strategische benadering die jou helpt te bepalen wat de beste volgende actie is in de interactie met jouw klanten. Dit kan variëren van een marketingaanbod tot een klantenservice gesprek, met als doel de relatie te versterken door de meest geschikte actie te kiezen op basis van beschikbare klantgegevens.
Wat is Customer Lifetime Value (CLTV)?
Customer Lifetime Value (CLTV) berekent de totale waarde die een klant naar verwachting zal genereren gedurende de hele periode dat ze zaken doen met een bedrijf. Wij gaan uit van 2 jaar. Deze waarde helpt jou te bepalen hoeveel je kan uitgeven aan het aantrekken van nieuwe klanten en het behouden van bestaande, waardoor je jouw marketinginvesteringen effectief kan optimaliseren.
Wat is het Share of Wallet (SOW) model?
Het Share of Wallet (SOW) model kijkt naar het stukje van de financiële taart dat een klant bij jou besteedt in vergelijking met andere aanbieders. Dit gaat niet alleen over geld, maar ook over hoe belangrijk jij bent in het leven van jouw klant. Het helpt je te begrijpen en te vergroten hoe essentieel jouw diensten of producten zijn voor hen. Door betere en meer persoonlijke oplossingen te bieden, kun je jouw aandeel in hun uitgaven verhogen. Zo wordt jij een groter en belangrijker deel van hun dagelijks leven.

Wil jij ook inzicht en slimme actiepaden?

Win tijd, bespaar geld, en krijg meer inzichten in leads.

Can’t find the answer you’re looking for? Please chat to our friendly team.