Het verhaal van Exsell

Bij Exsell belichamen we een reis die gedreven wordt door data gestuurd werken. Ons verhaal is een levend bewijs van innovatie, voortdurende groei en een diepgewortelde overtuiging in de kracht van data om marketing en sales te transformeren.

Welkom bij onze reis naar datagedreven excellence.
Header image
Credit card mockups

Wat is Exsell?

Exsell is een innovator in het veld van data-gedreven marketing en sales. Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van B2B-bedrijven om hun verkoopstrategieën en marketingactiviteiten te transformeren door het inzetten van geavanceerde voorspellende modellen.

Onze diensten zijn ontworpen om bedrijven inzicht te geven in hun klantendata, waardoor ze hun marktpotentieel kunnen optimaliseren en hun verkoopprestaties kunnen verbeteren.

Voor wie doen we dit?

Ons platform bedient een breed scala aan industrieën, waaronder FMCG, media, technologie en productie, en ondersteunt zowel grote ondernemingen als MKB-bedrijven. Of je nu je klantenbestand wilt vergroten, de klanttevredenheid wilt verhogen of nieuwe markten wilt aanboren, Exsell biedt de tools en inzichten die nodig zijn om deze doelen te bereiken.
Foto van Dennis
2014
Ons verhaal begint

Het was eind augustus 2014 toen Dennis van der Horst, gedreven door zijn ervaringen als consultant en de herkenning van een universele overlap in de transities van bedrijven naar datagedreven marktbewerking, besloot het roer in eigen handen te nemen. Met een visie scherp op de horizon, schreef hij zijn nieuwe onderneming in bij de Kamer van Koophandel.

Het doel? Marketing en sales versterken vanuit inzicht in data.

2015
De innovatie doorbraak

Onze aanpak draait om de transformatie van data naar een gestandaardiseerd datamodel, waardoor er minder tijd nodig is voor datapreperatie en we direct verschillende algoritmes efficiënt kunnen testen en toepassen. Hierdoor is er meer aandacht voor de daadwerkelijke analyse. Dit resulteerde in een aanpak die niet alleen kosteneffectiever is dan maatwerk, maar ook aanzienlijk effectiever door de implementatie van best practices.

In progress foto
Snelle ontwikkeling foto
2016-2017
Snelle ontwikkeling en groei

De daaropvolgende jaren stonden in het teken van snelle ontwikkeling. We bouwden succesvolle programma's en werkten samen met partners aan de automatisering en standaardisatie van ons platform, dat we de 'Intelligence Factory' noemden. Onze aanpak evolueerde naar een volledige lifecycle methode, waarmee we onze visie van gestandaardiseerde data pipelines en toegankelijke voorspellende modellen steeds dichterbij zagen komen.

2018
Een nieuwe fase als Exsell

In 2018 namen we een grote stap door onszelf los te maken van RedFoxBlue en onder onze nieuwe naam, Exsell, zelfstandig verder te gaan. Ons team breidde zich uit en we vierden het doorbreken van de grens van 10 medewerkers.

Logo Exsell
Foto FD Gazelle
2023
Erkenning en succes

Onze toewijding en harde werk werden bekroond toen we voor de derde keer een FD Gazelle Award in ontvangst mochten nemen, een bevestiging van onze gestage groei en de waardering van onze klanten. Daarnaast maakten we onze entree in de MKB Data Science top 50, waar we trots de 22ste plaats innamen.

Parallel daaraan hebben we veel gewerkt aan een platform voor onze klanten. Op dit platform kunnen we databronnen inladen, structureren en verrijken, analyseren door de connectie met voorspellende modellen en verbinden met leidende pakketten in CRM, Marketing Automation en CMS om zo kanalen te voeden voor marketing en sales.

2024
Nieuwe innovaties

We presenteren met trots onze nieuwe innovatie, ons online platform.

Met het motto:
"Wij geven de voorzet, jij rondt af" introduceren we een grensverleggende tool die data-analyse toegankelijk maakt. Hiermee stroomlijnen marketing- en salesteams hun werkzaamheden op één platform, wat de weg vrijmaakt voor ongekende resultaten.

Portal foto
Heden
Voortdurend streven naar vooruitgang

Dit jaar zetten we onze missie voort om te vernieuwen, te leren en te groeien, steeds met een onwankelbare focus op onze klanten en de toekomst van datagestuurde strategieën. Laat je inspireren door hoe we blijven evolueren en samen bouwen aan een veelbelovende toekomst.

Onze kernwaarden

Het geheim van Exsell

Data systemen vind je overal. Toch doet Exsell het anders dan anderen. Ontdek de unieke mix van data-science, slimme AI modellen, ervaring en mensen die jouw bedrijf data-gedreven laat werken én meetbare resultaten laat behalen.

Resultaatgericht

Onze modellen boosten direct jouw bedrijfsresultaten.

Ambitieus

Wij streven naar topinnovaties in data-science en AI en verleggen constant grenzen.

Gedreven

Ons team is gedreven om continu te verbeteren en impact te maken.

Fact-based

Onze strategieën zijn gebaseerd op gedegen data-analyse voor betrouwbare inzichten.

Betrouwbaar

Wij bouwen met integriteit en nauwkeurige oplossingen aan klantvertrouwen.
Word jij onze nieuwe collega?

Maak deel uit van ons verhaal

Leer onze gedreven en diverse teamleden kennen en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan onze missie met jouw unieke vaardigheden.
Nieuwe collegaMarcoAdrineJulieta

Klaar om jouw groeivermogen te benutten?

Ook jouw organisatie kan data zoals klant- en omzetgegevens transformeren naar meetbaar meer resultaat.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Onze data specialisten denken graag met je mee.
Can’t find the answer you’re looking for? Please chat to our friendly team.