Customer Lifetime Value (CLV): Versterk klantrelaties voor lange termijn succes

Author profile picture
Adrine Bandari
December 20, 2023
1
min read

1. Wat is het Customer Lifetime Value (CLV) model?

Bij Exsell erkennen we het belang van inzicht in de totale waarde die een klant gedurende hun levenscyclus aan een bedrijf levert. Het CLV-model is ons instrument om deze waarde zichtbaar te maken. Het stelt ons in staat om te identificeren welke klanten actief zijn en wie minder betrokken, en om toekomstige transacties accuraat te voorspellen.

2. Hoe functioneert het CLV-model?

Het CLV-model is gebaseerd op twee centrale vragen:

1. Wie zijn onze actieve klanten en wie zijn minder betrokken?

2. Wat voor niveau van transacties kunnen we in de toekomst verwachten, zowel op individueel als collectief niveau?

Om deze vragen te beantwoorden, gebruiken we het concept 'p-alive' om de waarschijnlijkheid van klantactiviteit te meten, en berekenen we de toekomstige klantwaarde (CLV) en geschatte aankopen voor elke klant.

3. Toepassing van het CLV-model bij Exsell

Bij Exsell hebben we het CLV-model toegepast om onze klanten te ondersteunen bij het optimaliseren van hun klantrelaties. Door klantbetrokkenheid te voorspellen en klantwaarde te berekenen, ontwikkelen we op maat gemaakte strategieën om optimale resultaten te bereiken. Dit model stelt ons in staat gerichte marketingcampagnes te creëren die de juiste doelgroep bereiken.

4. Het CLV-model voor duurzame groei

Het CLV-model biedt bedrijven de kans om hun focus te verleggen van korte-termijn winsten naar lange-termijn groei. Het identificeren van klanten met de hoogste waarde stelt bedrijven in staat hun middelen efficiënter in te zetten en klantrelaties te versterken. Het model biedt ook de mogelijkheid om het product- of dienstenaanbod aan te passen aan verschillende klantsegmenten.

5. Conclusie

Bij Exsell zijn we overtuigd van de waarde van het CLV-model als drijfveer voor duurzame klantrelaties en bedrijfsgroei. Het stelt ons in staat klantgedrag te anticiperen, strategieën aan te scherpen en beslissingen te nemen op basis van feiten. We maken gebruik van geavanceerde analytische technieken om bedrijven te begeleiden naar een succesvolle toekomst.

Ben je klaar om te ontdekken wat het CLV-model voor jouw bedrijf kan betekenen? Boek een demo of neem vandaag nog contact op met Exsell en ontdek hoe wij je kunnen helpen jouw data om te zetten in duurzaam succes. Laten we samen bouwen aan een toekomst gebaseerd op diepgaande inzichten en doelgerichte strategieën.

Author profile picture
Adrine Bandari
December 20, 2023
Schrijf je in op onze nieuwsbrief