Ontdek de kracht van voorspellende modellen

Author profile picture
Anke Abbenhuis
September 5, 2023
min read

Deze week: Entry Product

Het Entry Product-model biedt diepgaand inzicht in het aankoopgedrag van klanten bij en na hun eerste aankoop van een specifiek product. Het maakt gebruik van eenvoudige, maar effectieve methoden om te voorspellen hoe klanten zich gedurende een bepaalde periode zullen gedragen op basis van hun initiële aankoop.


Een Entry Product is een product dat gekocht wordt bij de eerste aankoop van een klant. Dit is niet per se een “topseller” bij reguliere klanten. Sommige producten zijn veel makkelijker om te switchen of kennis te maken. Als je die producten identificeert per profiel kun je daarmee acquisitie beter inrichten en waardevollere klanten binnenhalen.
Entry producten verschillen per segment en kunnen dus ook gesegmenteerd of zelfs gepersonaliseerd aangeboden worden om conversie (klanten die overgaan tot een aankoop) nog verder te optimaliseren.


Laten we de drie belangrijkste voordelen en resultaten van dit model eens bekijken:

1. Acquisitie optimalisatie

Veel bedrijven zijn erop gericht om hun topsellers – hun best verkopende producten te gebruiken om klanten aan te trekken. Vaak zijn dit de ‘paradepaardjes’, maar dit zijn niet altijd de producten die het meest aangekocht worden bij een eerste aankoop. Door juist te focussen op de entry producten gaat je conversie op de eerste aankoop omhoog. Het is niet ongebruikelijk dat dit producten zijn met een lage marge, maar door vervolgens ook te kijken naar vervolgaankopen, kun je de relatie en waarde van die relatie verder uitbouwen. In tweede of derde fase kunnen die topsellers of producten met hoge marge dan alsnog relevant zijn.

2. Churn preventie

Het Entry Product-model  geeft u niet alleen inzicht in het aankoopgedrag na de eerste aankoop, maar het kan ook worden gebruikt om churn (klantverlies) te voorkomen. Door te begrijpen welke producten de meest waardevolle klanten aantrekken en behouden, kun je gerichte inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat klanten  na hun eerste aankoop bij jou blijven terugkomen en het gewenste ‘koopstraatje’ gaan doorlopen. Door te focussen op het creëren van een positieve ervaring na de initiële aankoop en het aanbieden van aanvullende producten die aansluiten bij hun interesses, kun je de klantloyaliteit vergroten en klantverlies verminderen.

3. Segmentgerichte targeting

Het Entry Product-model stelt bedrijven in staat om specifieke segmenten van prospects nauwkeurig te identificeren en te begrijpen welk product het meest geschikt is om hen aan te trekken. Door inzicht te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van verschillende prospectsegmenten, kun je gerichte marketing- en verkoopinspanningen ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeften en interesses van elk segment. Dit resulteert in een verhoogde effectiviteit van je acquisitie-inspanningen en een hogere kans op succesvolle conversies.


Onthoud dat het Entry Product-model een waardevol instrument is om te bepalen welk product het meest geschikt is om specifieke prospectsegmenten binnen te halen, waardoor je je marketingstrategieën en verkoopinspanningen kunt optimaliseren om maximale resultaten te behalen.

Conclusie

Het Entry Product-model biedt waardevolle inzichten en voordelen voor bedrijven. Richt je op die producten die juist bij een eerste aankoop relevant zijn. Door diepgaand inzicht te krijgen in het gedrag van klanten na hun eerste aankoop, stelt dit model je in staat om acquisitie te optimaliseren, klantverlies  te voorkomen en gerichte marketing- en verkoopinspanningen te ontwikkelen. Bovendien helpt het model bij het identificeren van het meest geschikte product om specifieke prospectsegmenten binnen te halen. Het Entry Product-model is een waardevolle tool om strategische beslissingen te nemen en het succes van je bedrijf te stimuleren.

Wil je ontdekken welke voordelen het Entry Product-model specifiek voor jouw bedrijf kan opleveren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Exsell. Hun deskundige team staat klaar om je uitgebreid te informeren over de mogelijkheden en voordelen van dit krachtige model. Laat Exsell je begeleiden naar nieuwe inzichten en groeikansen. Neem vandaag nog contact met hen op en geef jouw bedrijf een voorsprong in de markt.

Benieuwd naar meer?

Stuur ons je e-mailadres en/of telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Can’t find the answer you’re looking for? Please chat to our friendly team.