Tijdelijke data scientist

Een data scientist
nodig?

Lifecycle segmenter
Ontwikkelen van (technische) data science oplossingen.
Lifecycle segmenter
Geen langdurige contracten, maar elk moment opzegbaar.
Lifecycle segmenter
Volledig transparant & altijd duidelijk.
Hoe wij jou helpen...
Exsell. Intelligence Factory
UnileverRAI AmsterdamAvikoDPG MediaSecuritas

Data scientist inhuren?

Data science is hot! En dat is niet zonder reden. Het juist toepassen van data science is onmisbaar voor organisaties die meer waarde willen halen uit hun data. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe modellen, het automatiseren van terugkerende taken of om ervoor te zorgen dat de marketingafdeling aan nieuwe campagne inzichten komt. Wij zetten de juiste mensen aan het werk.

Waarom uitbesteden?

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Met name online. Organisaties zien steeds vaker het belang in van betrouwbare data en willen graag data gedreven werken. Vaak kan dit ook. De beschikbare data van tegenwoordig is enorm en er komt alleen maar meer bij. En dat is mooi. Want hoe meer data er beschikbaar is, hoe beter de analyse en de daarop gebaseerde beslissing. Toch? 

Nou, niet helemaal…

Het lijkt namelijk een stuk eenvoudiger dan dat het is: data op een effectieve manier inzetten voor de verbetering van de prestaties van een organisatie. Maar welke data is er nu echt bruikbaar? Vanaf welk punt is de datakwaliteit goed genoeg? En hoe verbeter je slechte datakwaliteit? Een ervaren data scientist kan je daarbij helpen.

Slechte datakwaliteit kost geld

Wat als de datakwaliteit bij jou erg laag is? Dan kost dat je onnodig geld. Hoeveel exact? Dat is lastig te zeggen. Buiten eventuele opgelegde boetes om zijn de kosten die voortkomen uit slechte datakwaliteit indirect en daardoor moeilijk te meten. Kosten kunnen onder andere voortkomen uit: 

Verloren inkomen
Door slechte data kun je inkomsten verliezen. Denk bijvoorbeeldaan invalide klantgegevens, waardoor je een (potentiële) klant geen passendaanbod of interessante upsell kan sturen. 

Gemiste kansen
Als organisatie kun je ook kansen laten liggen doordat je data niet inzet om je klanten beter te begrijpen. Check periodiek hoe klanten jouw product / dienstgebruiken. Wat zou je ze als bijpassende upsell kunnen aanbieden waardoor ze nóg meer uit je product / dienst kunnen halen?

Reputatieschade
Reputatieschade kan elke organisatie, groot of klein, overkomen. Lang niet elke ondernemer is zich daarvan bewust. Toch is dat belangrijk, want de gevolgen kunnen desastreus zijn.

Door slechte data  kan een organisatie onbedoeld een samenwerking aangaan met malafide organisaties die op een zwarte lijst staan. Zo hadden drie grote Nederlandse banken tussen 2010 en 2018 voor minstens 4,9 miljard euro geïnvesteerd in een groot aantal palmoliebedrijven die betrokken waren bij 118 misstanden in negen landen.

Naast veel negatieve publiciteit kunnen toezichthouders je ook torenhoge boetes opleggen. Zorg er daarom altijd voor dat je data up-to-date en volledig is. 

Quickscan aanvragen

Het team

Victor

Team Lead Data Science

Daisy Weber

Juan

Data Scientist

Adrine Bandari

Anne

Data Scientist

Julieta Santesteban

Mart

Full Stack Software Engineer

Xander Wingens

Jin

Data Scientist

Xander Wingens

Veera

Data Scientist

Xander Wingens

Ericson

Data Scientist

Xander Wingens

Mahmud

Front End Developer

Xander Wingens

Pallavi

Data Scientist

Xander Wingens

Zahra

Data Engineer

Xander Wingens

Winand

Data Engineer

Get to know us more...

Wie zijn wij?
Ons team blinkt uit in resultaatgerichtheid, passie en ambitie. Alles wat we doen, doen we vol overgave. Ons doel is resultaat boeken. Daarbij overtreffen we het liefst al jouw verwachtingen, maar kijken we ook altijd nuchter en realistisch naar wat haalbaar is.

We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak, waarmee we bij elk project naast je staan. We houden niet vast aan eenzelfde methodiek, maar schakelen als jij of de markt daarom vraagt. ‘Dat doen we altijd zo’ komt dan ook niet in ons woordenboek voor.

Als klanten met ons werken dan zien ze dat we een cultuur hebben waarin ondernemerschap belangrijk is. We nemen initiatief, zoeken naar oplossingen en ontwikkelen zo nieuwe ideeën en oplossingen. Bij iedere keuze baseren we ons op data, kennis en feiten. Om dat te kunnen staan we open voor nieuwe inzichten en ideeën, werken we hard en zetten we een extra stap wanneer dat nodig is.

Wat doen wij?
In het kort: wij verbeteren jouw marketing en sales. Door het analyseren van data geven we inzicht in mogelijke kansen op het gebied van doelgroepen, proposities en kanalen. Vervolgens werken we samen aan een goede vertaling van deze inzichten. Indien gewenst kan ons marketing team je ondersteunen bij het eventueel uitvoeren van campagnes op basis van deze inzichten.

Hoe werken wij?
Goede datakwaliteit is van cruciaal belang om tot goede analyses te komen en daar mooie campagnes omheen te bouwen. Als we bij een nieuwe klant binnenkomen starten we daarom het traject altijd eerst met een data assessment waarbij we de databeschikbaarheid en datakwaliteit gestructureerd in kaart brengen.

Als uit het assessment blijkt dat de datakwaliteit voldoende is dan kunnen we met tientallen voorspellende modellen de sales en marketing funnel verbeteren. Je krijgt doordoor inzicht in de meest kansrijke doelgroepeleert welke content effectief is, welke proposities de meeste waarde bieden en via welke kanalen je succesvol zult zijn.

Blijkt de datakwaliteit onvoldoende te zijn dan gaan we eerst aan de slag om dat te verbeteren. Om dit te bereiken verzamelen we data uit verschillende bronnen. Vervolgens mappen we dit naar onze datamodellen, waarmee jouw bronnen opgeschoond, ontdubbeld en verrijkt worden. Hiermee bouwen we profielen ("360 graden klantbeeld"), waarmee we de basis hebben voor de analyses.

Afhankelijk van jouw wensen werken we vanaf locatie, hybride of komen we naar kantoor. We kunnen wekelijks een paar uur ‘bijspringen’, maar ook volledige projecten op ons nemen. Samen bepalen we de duur en jouw groeidoelstellingen. Daarna gaan wij hard aan de slag om deze doelstellingen binnen de afgesproken tijd te realiseren.

Quickscan
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je eens een keertje sparren? Plan dan vrijblijvend een quickscan in. Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug.

Quickscan aanvragen

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Wat is datakwaliteit eigenlijk?
Datakwaliteit, ook wel Data Quality (DQ) genoemd, is een veelgebruikte term in business intelligence trajecten.

Het gaat om de mate waarin data geschikt is voor het doel waarvoor het gebruikt wordt.

Een voorbeeld. Stel je wilt starten met een retargeting campagne rondom een bepaald product. Dan is het in dit geval erg belangrijk dat de nieuwe orders hiervoor direct worden verwerkt in de database. Het is namelijk erg vervelend voor klanten om nog een week lang getarget te worden op een product dat inmiddels al is aangeschaft.

Door orders direct te verwerken (bijvoorbeeld op basis van datum en soort product) kun je klanten die hierop hebben geconverteerd filteren uit je campagne. Zo voorkom je frustratie aan de klantzijde en verspil je niet onnodig budget aan de verkeerde mensen.

Daarnaast dienen de gegevens overeen te komen met de werkelijke situatie.

In hoeverre klopt het bijvoorbeeld als een klant als adres ‘straatje1, 1234AA in Timboektoe’ heeft ingevoerd?

Goede datakwaliteit is dus van cruciaal belang om tot goede analyses te komen en daar bijvoorbeeld mooie campagnes omheen te bouwen.

Wat heeft goede datakwaliteit als voordeel?
De voordelen van goede datakwaliteit zijn onder meer te behalen op het terrein van:

Concurrentievoordeel: je kunt als organisatie concurrentievoordeel behalen door business, financiële, externe en niet-financiële data te combineren. Dit levert je beter inzichtin je klanten en hun behoeften, maar bijvoorbeeld ook opkomende trends waardoor je sneller marktkansen kunt waarnemen.

Wetgeving: Organisaties die de nieuwe wet- en regelgeving onvoldoende serieus nemen, riskeren niet alleen hoge geldboetes maar ook reputatieschade.

Marketing: Hoe beter de kwaliteit, hoe gerichter je kunt targetten en des te hoger het aantal conversies zal zijn. Goede data zorgt voor effectieve klantcommunicatie.  

Besluitvorming: In plaats van je strategie te baseren op een onderbuikgevoel, zorgt data gedreven besluitvorming ervoor dat je zakelijke beslissingen neemt op basis van beschikbare data.  

Productiviteit: Data van goede kwaliteit maakt medewerkers meer productiever. In plaats van uren te besteden aan het valideren en herstellen van fouten, kunnen zij zich richten op hun kerntaken.

Wat is slechte datakwaliteit?
Bij slechte datakwaliteit denk je waarschijnlijk direct aan gegevens die onjuist zijn. Dan zit je slechts gedeeltelijk goed. Want wist je dat ook juiste gegevens ‘slecht’ kunnen zijn? Bijvoorbeeld omdat deze gegevens niet relevant zijn voor wat je wilt bereiken.

Hoe wordt de datakwaliteit gecontroleerd?
Wij beoordelen datakwaliteit een aantal kwaliteitscriteria:

• Privacy: voldoen alle data aan alle privacy regel-/ wetgeving?
• Juistheid: in hoeverre is alle data juist en up-to-date?
• Consistentie: is de data tussen verschillende databronnen eenduidig?
• Beschikbaarheid: is het beschikbaar op het juiste moment?
• Tijdigheid: wat is de snelheid waarmee wijzigingen worden doorgezet?
• Volledigheid: in hoeverre zijn alle gegevensrecords gevuld?
• Bedrijfsregels: wat is de mate waarin processen voor invoer en controle voldoen aan de interne regels?
• Data maturity: zijn big data en geavanceerde analytics geïntegreerd in het bedrijfsmodel of worden zaken ad hoc opgepakt zonder strategie en beleid?

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of wil je nog wat anders weten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 73 24 000 of stuur een mail naar contact@exsell.nl.
Wat is datakwaliteit eigenlijk?
Wat zijn de voordelen van optimale datakwaliteit?
Wat houdt slechte datakwaliteit precies in?
Hoe wordt de datakwaliteit gecontroleerd?

Quickscan

Data gedreven werken vraagt om inzicht en expertise. Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Laat hieronder je bedrijfsgegevens achter. Eén van onze experts neemt daarna contact met je op voor een telefonisch consult.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.