Tijdelijke data scientist

Een data scientist nodig?

Lifecycle segmenter
Ontwikkelen van (technische) data science oplossingen.
Lifecycle segmenter
Geen langdurige contracten, maar elk moment opzegbaar.
Lifecycle segmenter
Volledig transparant & altijd duidelijk.
Hoe wij jou helpen...
Exsell. Intelligence Factory
UnileverRAI AmsterdamAvikoDPG MediaSecuritas

Data scientist inhuren?

Data science is hot! En dat is niet zonder reden. Het juist toepassen van data science is onmisbaar voor organisaties die meer waarde willen halen uit hun data. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe modellen, het automatiseren van terugkerende taken of om ervoor te zorgen dat de marketingafdeling aan nieuwe campagne inzichten komt. Wij zetten de juiste mensen aan het werk.

Waarom uitbesteden?

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Met name online. Organisaties zien steeds vaker het belang in van betrouwbare data en willen graag data gedreven werken. Vaak kan dit ook. De beschikbare data van tegenwoordig is enorm en er komt alleen maar meer bij. En dat is mooi. Want hoe meer data er beschikbaar is, hoe beter de analyse en de daarop gebaseerde beslissing. Toch? 

Nou, niet helemaal…

Het lijkt namelijk een stuk eenvoudiger dan dat het is: data op een effectieve manier inzetten voor de verbetering van de prestaties van een organisatie. Maar welke data is er nu echt bruikbaar? Vanaf welk punt is de datakwaliteit goed genoeg? En hoe verbeter je slechte datakwaliteit? Een ervaren data scientist kan je daarbij helpen.

Slechte datakwaliteit kost geld

Wat als de datakwaliteit bij jou erg laag is? Dan kost dat je onnodig geld. Hoeveel exact? Dat is lastig te zeggen. Buiten eventuele opgelegde boetes om zijn de kosten die voortkomen uit slechte datakwaliteit indirect en daardoor moeilijk te meten. Kosten kunnen onder andere voortkomen uit: 

Verloren inkomen
Door slechte data kun je inkomsten verliezen. Denk bijvoorbeeldaan invalide klantgegevens, waardoor je een (potentiële) klant geen passendaanbod of interessante upsell kan sturen. 

Gemiste kansen
Als organisatie kun je ook kansen laten liggen doordat je data niet inzet om je klanten beter te begrijpen. Check periodiek hoe klanten jouw product / dienstgebruiken. Wat zou je ze als bijpassende upsell kunnen aanbieden waardoor ze nóg meer uit je product / dienst kunnen halen?

Reputatieschade
Reputatieschade kan elke organisatie, groot of klein, overkomen. Lang niet elke ondernemer is zich daarvan bewust. Toch is dat belangrijk, want de gevolgen kunnen desastreus zijn.

Door slechte data  kan een organisatie onbedoeld een samenwerking aangaan met malafide organisaties die op een zwarte lijst staan. Zo hadden drie grote Nederlandse banken tussen 2010 en 2018 voor minstens 4,9 miljard euro geïnvesteerd in een groot aantal palmoliebedrijven die betrokken waren bij 118 misstanden in negen landen.

Naast veel negatieve publiciteit kunnen toezichthouders je ook torenhoge boetes opleggen. Zorg er daarom altijd voor dat je data up-to-date en volledig is. 

Quickscan aanvragen

Het team

Victor

Team Lead Data Science

Daisy Weber

Juan

Data Scientist

Adrine Bandari

Anne

Data Scientist

Julieta Santesteban

Mart

Full Stack Software Engineer

Xander Wingens

Jin

Data Scientist

Xander Wingens

Veera

Data Scientist

Xander Wingens

Ericson

Data Scientist

Xander Wingens

Mahmud

Front End Developer

Xander Wingens

Pallavi

Data Scientist

Xander Wingens

Zahra

Data Engineer

Xander Wingens

Winand

Data Engineer

Get to know us more...

Wie zijn wij?
Ons team blinkt uit in resultaatgerichtheid, passie en ambitie. Alles wat we doen, doen we vol overgave. Ons doel is resultaat boeken. Daarbij overtreffen we het liefst al jouw verwachtingen, maar kijken we ook altijd nuchter en realistisch naar wat haalbaar is.

We onderscheiden ons door onze persoonlijke aanpak, waarmee we bij elke campagne naast je staan. We houden niet vast aan eenzelfde methodiek, maar schakelen als jij of de markt daarom vraagt. ‘Dat doen we altijd zo’ komt niet in ons woordenboek voor.

We nemen graag het initiatief en zijn altijd op zoek naar  nieuwe ideeën en betere oplossingen. Bij iedere keuze baseren we ons op data, kennis en feiten. Om dat te kunnen staan we open voor nieuwe inzichten en ideeën, werken we hard en zetten we een extra stap wanneer dat nodig is.

Daarnaast houden we erg van transparantie. We vinden het belangrijk dat jij te allen tijde precies weten waar we mee bezig zijn. We overleggen bij alles wat we doen. Afhankelijk van jouw behoefte en / of grootte van het project bespreken we wekelijks of maandelijks hoe jouw campagnes het hebben gedaan en hoe ze ervoor staan ten opzichte van de vooraf besproken doelstellingen. Zo weet je exact wat we in die periode hebben gedaan en wat het heeft opgeleverd. Je betaalt bij ons enkel voor wat je daadwerkelijk krijgt!

Wat doen wij?
In het kort: wij verbeteren jouw marketing en sales. Door het analyseren van data geven we inzicht in mogelijke kansen op het gebied van doelgroepen, proposities en kanalen. Vervolgens werken we samen aan een goede vertaling van deze inzichten. Indien gewenst ondersteunen we je ook bij het succesvol uitvoeren van de campagnes.

Hoe werken wij?
Onze specialisten en consultants werken al jarenlang voor uiteenlopende klanten binnen verschillende branches. Van grote (internationale) corporates tot opdrachtgevers in het MKB-segment. Hierdoor passen we ons makkelijk aan in wisselende werkomgevingen en weten we snel het vertrouwen van medewerkers te winnen. 

Al onze klanten krijgen energie van onze samenwerking en hebben vertrouwen in de projecten die we samen uitvoeren. Dit komt waarschijnlijk omdat we altijd denken in hun belang, gericht op de lange termijn. We geloven niet in 'even een snelle winst' behalen. Duurzame en structurele groei. Dáár geloven wij in! Dat zorgt ervoor dat onze klanten succesvol worden, zijn en blijven.

Afhankelijk van jouw wensen werken we vanaf locatie, hybride of komen we naar kantoor. We kunnen wekelijks een paar uur ‘bijspringen’, maar ook volledige projecten op ons nemen. Samen bepalen we de duur en jouw groeidoelstellingen. Daarna gaan wij hard aan de slag om deze doelstellingen binnen de afgesproken tijd te realiseren.

Quickscan
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Of wil je eens een keertje sparren? Plan dan vrijblijvend een quickscan in. Op werkdagen bellen we je binnen 24 uur terug.

Quickscan aanvragen

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij de meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet.

Waarom moet ik mijn online marketing uitbesteden?
Waarom jij je online marketing moet uitbesteden? Nou, voor meer omzet natuurlijk! Uit onderzoek blijkt dat ruim 80% van de bedrijven meer rendement uit hun huidige online marketingactiviteiten kan halen. Ze hebben daarvoor alleen niet altijd de kennis, tijd of mensen in huis. En dat is zonde!

Wij helpen je graag om je marketingactiveiten tot hun volle potentieel in te zetten. Samen bekijken we wat daarvoor nodig is en bepalen we jouw doelstellingen. Terwijl jij je kunt blijven focussen op het ondernemen, gaan wij hard aan de slag om deze doelstellingen te behalen.

Kan ik niet gewoon zelf mijn online marketing doen?
Dat kan zeker! Maar als ondernemer kun je eigenlijk nooit de volledige focus hebben op online marketing. Terwijl dit wel nodig is. Online marketing is namelijk niet iets wat je er zomaar 'eventjes bij' doet. Het kost veel tijd en vraagt daarnaast ook om de nodige kennis. Als je echt stappen wilt maken, is het verstandig om je online marketing uit te besteden.

Wat kost het uitbesteden van online marketing?
De exacte kosten voor het uitbesteden van je online marketing activiteiten zijn afhankelijk van een aantal factoren waaronder de werkzaamheden, de tijdsduur en de doelstellingen die je wilt behalen. Het is belangrijk om vooraf altijd af te spreken welke werkzaamheden je wilt uitbesteden en wat je daarvan verwachtingen zijn.

We vinden het belangrijk dat we onze meerwaarde bewijzen. Dat houdt in dat de gemaakte kosten voor het uitbesteden van je online marketing op zijn minst terugverdiend worden. Daarnaast betaal je bij ons enkel voor wat je daadwerkelijk krijgt. Maak je onverwacht toch meer kosten omdat we structureel meer werkzaamheden moeten verrichten? Dan gaan we samen in gesprek om te kijken waar dit aan ligt en hoe we dit het best kunnen oplossen. We sturen je nooit achteraf nog een torenhoge rekening.

Welke activiteiten kan ik uitbesteden?
Ons online marketing team heeft gezamenlijk alle disciplines in huis om elk onderdeel van jouw online campagne op de best mogelijke manier uit te voeren. Denk daarbij aan:

● E-mail marketing
● Marketing automation
● Google Analytics
● Google Tag Manager
● Zoekmachine advertising
● Display advertising
● Social media marketing
● Content creatie
● Lead generatie
● Webdesign

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben wij alle veelgestelde vragen voor jou op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen of wil je nog wat anders weten? Neem dan gerust contact met ons op via 088 - 73 24 000 of stuur een mail naar contact@exsell.nl.
Wat is datakwaliteit eigenlijk?
Wat zijn de voordelen van optimale datakwaliteit?
Wat houdt slechte datakwaliteit precies in?
Hoe wordt de datakwaliteit gecontroleerd?